Grilio sezonas atidarytas: pikniko krepšys gurmaniškoms akimirkoms gamtoje

Vaza Lana

Grilio sezonas atidarytas: pikniko krepšys gurmaniškoms akimirkoms gamtoje

 

Pikniko krepšys – tai ne tik žaismingas akcentas romantiškiems užkandžiams miesto parke, bet ir nepamainomas reikmuo sočiai vakarienei gamtos aplinkoje. Kaitriems orams viliojant daugiau laiko praleisti lauke, į gamtos erdvę pamažu perkeliame kiekvieną gyvenimo akimirką. Ne išimtis ir jaukus maisto gaminimas ant grilio, galiausiai vainikuojamas kulinarinių šedevrų ragavimu.

Kiemo erdvė, atokus paplūdimys prie ežero ar stovyklavietė miške – kad ir kur vyks jūsų iškyla, šiai galite pasiruošti ne tik funkcionaliai, bet ir estetiškai. Kaipgi atrodo ir kuo turėtų būti pripildytas pikniko krepšys, kad vakarienei gamtoje nepritrūktų nei maisto produktų, nei praktiškų įrankių?

 

Pikniko krepšys grilio sezonui: svarbiausiu išlieka maistas

 

Kol kasdieniam piknikui pakanka vaisių, lengvų vieno kąsnio užkandžių ir gaivaus gėrimo, ilgesnė iškyla neapsieina be kiek platesnio produktų sąrašo. Kepimas ant grilio – nors ir nesudėtingas bei lengvai įgyvendinamas kiemo aplinkoje ar gamtoje,

Dubenėlis Clara White

 šiam procesui prireiks bent minimalaus pasiruošimo. Šįsyk pikniko krepšys turėtų būti kaip niekad erdvus – jame vietą atras ne tik stalo įrankiai ar serviravimo indai, bet ir maisto produktai bei pagardai jūsų kulinarinei kelionei. Pastarieji – ypač svarbus ingredientas maisto ruošime, kad ir kur šis vyktų. BBQ prieskoniai, padažai ir marinatai tampa pirmuoju žingsniu gardinant ant grilio kepamą mėsą ar daržoves.

Druskos ir pipirų rinkinys „Everyday“ – kiekvieno patiekalo pagrindas, kurį verta turėti tiek vidaus virtuvėje, tiek ir greta grilio. Gurmaniškų atspalvių maistui įneš prieskonių mišinys „Meat“, o Barbecue padažas sužavės vertinančius netikėtų skonių derinius bei lengvą ir komfortišką maisto paruošimo procesą. Tai ypač svarbu gamtoje, kai platus stalviršis ar neribotas indų bei įrankių skaičius – ne visuomet po ranka.

 

Grilio patiekalai: ką gaminsime šią vasarą?

 

Marinatas Coconut & MangoGrilio reikmenys paruošti, iškyla suplanuota, tačiau vakarienės gamtoje meniu vis dar trūksta? Kaip ir vidaus virtuvės erdvės, grilis bei natūrali aplinka atveria beribes galimybes jūsų kulinariniams gebėjimams pasireikšti. Keletas idėjų, kai idealios iškylos vizijoje – ir gardūs, gurmaniški grilio patiekalai:

  • Sultingi mėsainiai gali tapti ne tik greitu užkandžiu miesto šurmulyje, bet ir netikėtų skonių kupinu patiekalu, kuriuo mėgautis gamtos aplinkoje dar maloniau. Sultingas mėsainis, besilydančio sūrio sluoksnis bei iš išorės traški, o viduje minkšta bandelė ant grilio susilieja į burnoje tirpstantį skonių derinį.
  • Kiek lengvesnis sprendimas, ypač tinkantis kaitrioms vasaros dienoms – vištiena žolelių ar mangų ir kokosų marinate. Patiekiama kartu su salotomis arba ant grilio keptomis daržovėmis, minkšta mėsa savo skoniu neatsilieka nuo restorano lygio maisto.
  • Nevalia pamiršti ir tikros grilio legendos – šonkauliukų, lengvai padengtų barbekiu padažu. Minkšta ir švelni mėsa, ant grilio keptų bulvių bei „coleslaw“ salotos yra trio, kurio dėka maistas gamtoje įgauna jaukų skonį – visai kaip namuose.

Grilio reikmenys maisto paruošimui, kepimui ir ragavimui

 

BBQ įrankiai AcaciaBBQ prieskoniai, iki smulkmenų apgalvoti grilio patiekalai – kas dar neišvengiama pikniko krepšyje ir prasmingoje iškyloje gamtoje? Sklandžiam maisto ruošos procesui būtini ir atitinkami įrankiai – pjaustymo lentelės, virtuvės reikmenys, serviravimo indai. Visi šie elementai patobulina kulinarinę kelionę gamtoje užtikrindami, kad kiekvienas iškylos aspektas taptų tikra pojūčių švente.

Estetiška pikniko aplinka ne ką mažiau svarbi už beribį funkcionalumą, tad stilingos „Nature“ bei „Serving“ pjaustymo lentelės – vieni svarbiausių akcentų, kurie pravers ir maisto paruošimui, ir jo serviravimui. Virtuvės šefams, kasdienių įpročių nepamirštantiems ir gamtos erdvėje, pravers prieskonių grūstuvė „Kulti“, o iki smulkmenų sklandžiam kepimo procesui nepamainomi BBQ įrankiai „Acacia“. Paskutinis patiekalo akcentas – gardžios salotos, kurioms paruošti prireiks įrankių „Ellia“.

 

Iškyla gamtoje: kokie stalo įrankiai – būtini?

 

Kai gardžiausi grilio patiekalai jau suplanuoti, o virtuvės reikmenys saugiai nugula pikniko krepšyje, belieka pasiruošti paskutiniam ir svarbiausiam iškylos etapui – mėgavimuisi paruoštu maistu. Nors funkcionalumu nenuvilia ir vienkartiniai indai, visuomet verta pasirūpinti maksimalia tvarka ir estetika gamtos erdvėje. Čia nepamainomais tampa keramikiniai serviravimo indai bei metaliniai stalo įrankiai.

Stalo įrankių rinkinys Amelia

Stilingosios lėkštės „Clara White“ bei „Clara Driftwood“, unikalaus dizaino dubuo „Amera“ – tai indai, kurie puikiai atrodo ne tik valgomojo erdvėje, bet ir gamtos apsuptyje. Šį komplektą nepriekaištingai papildo ir rinkinys „Amelia“, kuriame – svarbiausi stalo įrankiai.

Kaip iškylos stalą praturtinti papildomais dekoro sprendimais? Vienkartinės servetėlės, puošiamos žaismingais raštais – funkcionalus, bet tuo pačiu estetiškas sprendimas, vakarienei gamtoje suteikiantis netikėtų nuotaikų.

 

Grilis ir pikniko krepšys – neatsiejami elementai, be kurių stilingos, estetiškos ir turiningos vasaros sezono iškylos tiesiog neįsivaizduojamos. Unikalaus dizaino, funkcionalumu džiuginantys virtuvės reikmenys bei grilio priedai mus lydi kiekviename kulinariniame nuotykyje, kad ir kur šis bebūtų – jaukiame namų kieme ar natūralioje gamtos aplinkoje. Pikniko stalas atgyja su žaismingais serviravimo indais, žaviais dekoro elementais ir, žinoma, ryškiausia šou žvaigžde – gardžiu maistu, paruoštu ant grilio. Visi šie akcentai jaukų pasibuvimą gamtoje paverčia neįprasta vakariene, kuriančia brangius prisiminimus ir nepamirštamą vasaros skonį.

Norėdami pagerinti jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Paspaudę "Sutinku" sutiksite su slapukų įrašymu.